The Principal York

For The Principal York, we created a scheme designed to breathe life back into every artery, giving a nod to tradition, whilst creating a light, welcoming and contemporary environment in the form of a modern and softer country house interior.

We were asked to reinstate the hotel’s essential character to help position it as a great destination to spend time in, as well as being a great place for visitors to stay in, located right alongside York railway station.

The Principal York had a double victory at the 2016 Visit York Tourism awards, winning gold for Hotel of the Year and Conference Venue of the Year, and also won gold at the 2016 London Design Awards for Hospitality Interior Design.

  • Client:
    Principal Hotels
  • Location:
    York
  • Completion:
    2016
  • Scope
    Public areas, 164 rooms and suites & corridors